MARDİN / KIZILTEPE - 100. Yıl İlkokulu

Nis

4-A ŞAMPİYON

Nis

Millî hakimiyetin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104. yılında gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm milletimize ve istikbâlimizin yegâne teminatı olan çocuklarımıza kutlu olsun

Mrt

Çanakkale Zaferi, “geri dönmeyi asla düşünmeyen” kahraman askerlerimizin dünya tarihini değiştirdiği bir mücadeledir.

Mrt

TBMM tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünde İstiklal Marşımız gibi bir destanı yazdırarak bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Ock

Etkinliği yapan anasınıfı öğretmenlerimiz; Hamdullah ERDEM ve Berçem COŞKUN 'a teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında ocak ayı anasınıfı etkinliklerimiz; uzman daveti,aile buluşmaları ve etkileşimli kitap okuma çalışmaları gerçekleştirildi.

Ock

Anasınıfı Etkinliğimiz "Etkileşimli Kitap Okuma Çalışması" , İlkokul Etkinliğimiz "Yunus Emre Şiirleri Okuma"

Anasınıfı ve İlkokul öğretmenlerimiz sınıf içi çalışmalar gerçekleştirdi ve pano çalışmaları yaptılar.

Ara

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Âkif Ersoy 20 Aralık 1873 tarihinde doğmuş, 27 Aralık 1936 tarihinde vefat etmiştir. 20-27 Aralık tarihleri Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası olarak kutlanmaktadır.Bizde okulumuzda, vefatının 87. yılında İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u  rahmetle ve minnetle andık.Etkinlikleri hazırlayan öğretmenlerimize ve katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

"  Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası 12-18 Aralık 2023 "

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Bizde okulumuzda farkındalık oluşturmak için pano çalışması yaptık.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ağız ve diş hastalıkları, dünyada en sık rastlanan kronik hastalıklar arasında yer almaktadır. Bakanlığımızca sağlıklı yaşamın teşviki, bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların görülme sıklığını azaltmak amacıyla farkındalık çalışmaları yürütülmektedir. Bizlerde okulumuzda haftayla ilgili panolar hazırlayıp öğrencilerimizi bilgilendirdik.

20-26 Kasım 2023 “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” kapsamında toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalığının artırılması amacıyla sizlerle bilgilendirici içerikler paylaşıyoruz.İncelemek için TIKLAYINIZ.

Kas

Türk ve Dünya tarihinde kıymetli bir yer edinmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 85'inci yılında saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuz bahçesinde yapılan tören ile kutlandı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program öğrencilerimizin şiir,koro gösterileri ile devam etti.Emeği geçen öğretmenlerimiz ve öürencilerimize teşekkür ederiz.

Tarihte milletimizin eşine rastlanmamış bir fedakarlık,inanç ve kararlılıkla kazandığı nice zaferler sonucu kurulan şanlı Cumhuriyetimizin 100.yılını gururla kutluyoruz.Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımız için canını veren şehitlerimizi rahmetle,gazilerimizi minnetle yad ederiz.

Ekm

Değerli velilerimizle,okul aile birliği yıllık olağan genel kurul toplantısını 15 EKİM PAZAR günü saat 09.30'da, okul bahçesinde gerçekleştirdik.

Okul – Aile arasındaki bütünleşmenin gerçekleştirilmesi, veli ve okul arasındaki iletişimi güçlendirmesi, eğitim – öğretimi geliştirici faaliyetlerin desteklenmesinde büyük anlam taşıyan bu toplantıya katılan velilerimize,öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz.