T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / KIZILTEPE - 100. Yıl İlkokulu

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ

Çanakkale Zaferi, “geri dönmeyi asla düşünmeyen” kahraman askerlerimizin dünya tarihini değiştirdiği bir mücadeledir.

18-03-2024Birinci Dünya Savaşı'nda ittifak devletleri safında Almanya'nın yanında savaşa giren Osmanlı devleti, Çanakkale Cephesi'nde millet olarak varoluş mücadelesi verdi.

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları, 19 Şubat 1915’te Çanakkale Boğazı’ndaki deniz savaşıyla başladı. Ardından karada Seddülbahir, Arıburnu ve Anafartalar cephelerinde devam etti. 325 gün süren Çanakkale Savaşları 9 Ocak 1916'da Türk Ordusunun zaferiyle sona erdi.

Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türkiye'nin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini kanıtladı.

Çanakkale Zaferi, sadece milletimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce kahraman Türk askerinin, bağımsızlık ve vatan için dünyaya meydan okuduğu yerdir.

Çanakkale Zaferi, bir ulusun bağımsızlık yürüyüşü, “Çanakkale Geçilmez” sözünün altın harflerle kazındığı bir direnişin destanıdır.

Bütün dünyanın gıpta ettiği bir kahramanlık destanıyla bir milletin kaderini değiştiren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.

18-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 13:21 - Görüntülenme: 36
  Beğen | 3  kişi beğendi