MARDİN / KIZILTEPE - 100. Yıl İlkokulu

100. Yıl İlkokulu

İpek Mah. Kıbrıs Sokak No 20 Kızıltepe/MARDİN
Vizyon
İstiyoruz ki; yönetici, öğretmen, öğrenci, ve velilerimiz; Sevinci, mutluluğu, hüzünü paylaşsın, İnsanları yönetmek değil, insanlarla yönetme noktasına gelsin, Elde olanla yetinmeyip hep daha iyiyi istesin, Ülkesine ve milletine faydalı olmak için eldeki tüm imkânları sonuna kadar kullansın, Zamanın bir mücevher olduğunu öğrensin, Sadece bilgiyle değil, bildiklerini uygulamayla başarılı olunacağını bilsin, Hiç kimsenin bir diğerine üstünlüğünün olmadığını bilsin ve ona göre davransın, Karşılıklı sevgi ile her türlü görüşü dinlesin ve tartışsın, Kimden geldiğine bakmadan tüm doğruları kabullenebilsin. Milli kültürle bezenmiş, başarıda sınır tanımayan, çizgi üstü model bir okul olmak. Öğrenmeyi öğrenmelerini sağlayarak, onlara bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma beceri, istek ve alışkanlığı kazandırmak, ailesini, ülkesini, milletini, bayrağını, milli ve manevi değerlerini benimseyen kişiler yetiştirmek. Bütün öğrencilerimizin, ATATÜRK ilke ve İnkılâplarının izinde çalışkan, dürüst, başarılı, bilim ve teknolojinin yol göstericiliğine inanan, sorumluluklarını bilen ve bu doğrultuda hareket eden, barış ve demokrasinin insanlığın temel taşı olduğuna inanan, çağdaş bir birey olarak yetişmelerini sağlamak.
Misyon
Öğrencilerimizi ATATÜRK ilke ve esaslarına bağlı, çağdaş, vatanını ve milletini seven, kendini sürekli yenileyerek gelişmeleri takip eden, özgüveni yüksek, insan hak ve özgürlüklerini, hoşgörüyü, demokrasiyi ve sevgi benimsemiş, bireyler olarak yetiştirmek.
Başarılar
1. İl Satranç 10 yaş grubunda il birinciliği ve ikinciliği 2. 2014-2015 eğitim öğretim yılında İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı seçiminde birincilik 3. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İstiklal Marşı´nı Ezbere En Güzel Okuma Yarışması ilçe üçüncülüğü 4. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İstiklal Marşı´nı Ezbere En Güzel Okuma Yarışması ilçe birinciliği
Öğretim Şekli :İkili Eğitim
Sabah 07.00 - 12.00 Öğlen 12.00 - 17.00
Kalorifer (Kömür)
Ulaşım
Çarşıya(maksimum 1 km) 10 dk´lık yürüyüş mesafesinde olup, ayrıca ulaşım şehir içi otobüslerle sağlanmaktadır.
İpek Mah. Kıbrıs Sokak No: 20 Kızıltepe/MARDİN
Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır il merkezine ise 27 km uzaklıktadır.
Geleneksel Futbol Turnuvası, Satranç Turnuvası
Geleneksel Bilgi Yarışması, Okuma-Yazma Yarışması
Proje Çalışmaları
Okulumuz "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" diyerek BEYAZ BAYRAK SERTİFİKASINI ve "Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa" diyerek yaptığı çalışmalar sonucu BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKASINI almaya hak kazanmıştır.